Saffransbiscotti med cashewnötter
En riktig julfavorit i Smilinggänget!
Ingredienser
40 st
100 g smör eller margarin
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl cashewnötter

Sätt ugnen på 175˚C.
Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret.
Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite.
Sänk temperaturen till 100 grader.
Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt. Vänd ev. på dem efter halva tiden. Färdigt!